Örnek Resim
Eğitim Genel Güncel SonDakika Yaşam

HÜZÜNLÜ BİR BAŞARI HİKAYESİ

Eğitimde, Öğretmen eğitimci Faktörünü gözler önüne seren bir başarı hikayesi depremle birlikte yarım kalırken, arkadaşları yarım kalan hikayeyi tamamladılar. İyi bir eğitim için , iyi bir eğitici yani öğretmen lazım…

HÜZÜNLÜ BİR BAŞARI HİKAYESİ

Eğitimde, Öğretmen eğitimci Faktörünü gözler önüne seren bir başarı hikayesi depremle birlikte yarım kalırken, arkadaşları yarım kalan hikayeyi tamamladılar.

İyi bir eğitim için , iyi bir eğitici yani öğretmen lazım. İşte bizde bu konuda yaptığımız bir araştırmayı sizlerle paylaşacağız.

Bugün size öğretmenlerin eğitim üzerindeki etkisinden bahsedeceğim. Sulumağara Şehit Eşref Dağaslan ortaokulu bir köy okulu. 8 yıl önce okula müdür yardımcısı olarak Bahattin Dağaslan atandı. Daha sonra matematik öğretmeni Ayşe Gül Uçar ve Türkçe öğretmeni Hilal Bucak aynı okula atandılar.

Öğretmenlerin çalışma isteği ile birlikte okulda olumlu değişmeler başladı. Tüm öğrencilerin evleri ziyaret edildi. Öğrencilerin yaşadıkları ortamlar görüldü. ders çıkışında çalışmak isteyen öğrenciler için okul da saat 17.30 kadar özel dersler yapıldı. Öğrencilerin çözemedikleri sorulara bu üç öğretmen yardım etti. tam bir öğrenme ortamı oluşturdu. Her şey yolunda giderken pandemi ortaya çıktı. pandemi   boyunca öğrencileri yalnız bırakmadılar.

Matematik öğretmeni memleketi uzak olduğu için zoom ve watsapta sürekli öğrencilere ders anlattı. Müdür yardımcısı ve Türkçe öğretmeni öğrencilerin sorularına iletişim araçları üzerinden sürekli cevaplandırdılar. Pandemi olmasına rağmen gerekli tedbirleri alarak öğrencilerin evlerine gittiler. Onlara rehberlik yapıp gerekli desteği verdiler.

2020 yılı LGS sınavı geldiğinde öğretmenler çalışmalarının karşılığını aldılar 22 öğrenciden 6 tanesi fen lisesine yerleştiler. Okul olarak İslahiye’de LGS de birinci oldular.

Bu sene pandemi etkisini tamamen kaybettiği için aynı şekilde çalışmaya başladılar. Her şey yolunda gidiyordu. Hafta sonu denemeler yapılıyordu. öğrencileri  motive  ediyorlardı. Hatta tam puan yapacak öğrencileri bile vardı. Ahmet Barış YILDIZ.

Her şey yolunda giderken o yıkıcı 6 Şubat depremi meydana geldi. Depremde ilkokul kısmı dahil 6 öğrencilerini kaybettiler. İçlerinde Okulun gözbebeği ve öğretmenlerinin LGS Şampiyonluğu bekledikleri Ahmet Barış YILDIZ da vardı.

Öğretmenler bir yerlere gitmek zorunda kaldılar. Ama öğrencilerini yalnız bırakmadılar. Hepsi öğrencilerinin ihtiyacı için elinde gelen gayreti gösterdiler. Mart ayının başında Türkçe öğretmeni ve Müdür yardımcısı okula gelip öğrencilere gerekli desteği verdiler. Okul müdürü de öğrencilerle ilgilendi. Matematik öğretmeni okula geldi ancak kalacak yeri olmadığı için gitmek zorunda kaldı. Öğretmenler bunu yaparken aslında hepsi idari izinliydiler. Sonra İngilizce öğretmeni Narin Yeşil geldi.

Mart ayında Türkçe öğretmeni ve müdür yardımcısı okula da öğrencilere haftada 2 deneme yaptılar. Denemeleri Türkçe öğretmeni Osmaniye de alıp getiriyordu. Öğrencilerin   unuttukları konuları tüm öğretmenler gerek uzaktan gerekse yüz yüze anlatıyorlardı. Okullar tam açıldığında da aynı sistem devam etti.

Ve LGS Sınavları günü geldiğinde, LGS ye hayatta kalan 13 öğrenci girdi 2 tanesi İslahiye de ilk on beşin içine Girmişlerdi. Sevindikleri öğrencilerini toparlamayı bilmişlerdi. Ama içlerinde kaybettikleri öğrencilerin acısı ömür boyu geçmeyecekti. Çünkü LGS Türkiye Şampiyonluğuna hazırladıkları göz bebekleri Ahmet Barış Yıldız artık yoktu ve Sınavlara girememişti. Ama olsun O öğretmenler Köy okulundan depreme rağmen İslahiye’de derece yapan öğrenciler çıkarmışlardı.

Teşekkürler Öğretmenlerimiz, Halkımız adına sizlere teşekkür ediyoruz. İyi ki Varsınız. Diğer öğretmenlerimizin de sizleri örnek almasını temenni ediyoruz.

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYOSite Sol Sabit
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL