6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde Nurdağ’ında yıkılan Kavak Apartmanı ve Emek Apartmanının müteahhidi olduğu için tutuklanan Nurdağı eski Belediye başkanının tahliye edildiği ile ilgili bazı basın kuruluşları ve..
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde Nurdağ’ında yıkılan Kavak Apartmanı ve Emek Apartmanının müteahhidi olduğu için tutuklanan Nurdağı eski Belediye başkanının tahliye edildiği ile ilgili bazı basın kuruluşları ve sosyal medya’da yer alan haberler üzerine İslahiye Cumhuriyet başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı.
Nurdağı’nda 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 26 kişinin hayatını kaybettiği Kavak Apartmanı’na ilişkin davada Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen’in tahliyesine karar verilirken, Ökkeş Kavak Emek apartmanı davasından almış olduğu 16 yıl hapis cezası dolayısıyla hala Türkoğlu Cezaevinde yatıyor olmasına rağmen kavak apartmanı davasında 2’si tutuklu 9 sanığın yargılandığı davanın yargılamasında Tutuklu sanıklar Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen hakkında tutukluluk halinin kaldırılmasına ve davanın tutuksuz olarak yargılanmasına, diğer sanıkların ise mevcut halde yargılanmalarının devamına karar verilip duruşmanın 14 Mart 2025’e ertelenmesi kararı verildi.
NEDEN KAFALAR KARIŞTI
İslahiye Ağır ceza mahkemesinde görülen Kavak apartmanı davasına tutuklu sanıklar eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Mustafa Türkmen ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.
Duruşma sonrasında Mahkeme Tutuklu sanıklar Ökkeş Kavak ile Mustafa Türkmen’in tahliyesine, diğer sanıkların ise durumlarının aynı şekilde devam etmesine karar vererek, mahkemeyi 14 Mart 2025 tarihine erteledi.
Ama Ökkeş Kavak daha önce görülen Emek apartmanı davasından 16 yıl 3 ay hapis cezası almış ve bununla ilgili yargılama süreci de devam ediyordu. Bundan dolayı tutukluluk hali devam ediyordu.
KARA PROPOGANDA DEVREYE GİRDİ
İslahiye ağır ceza mahkemesinin bu kararı üzerine bazı gruplar tarafından yapılan kara propoganda devreye girmesi sonrasında Sosyal Medya’da Ökkeş Kavak’ın tahliyesi ile ilgili yazılıp çizilmesi sonrasında araştırma zahmetine girmeyen bazı basın kuruluşları da Ökkeş Kavak’ın tahliye edildiğine dair haberler yayınladılar.
SON NOKTAYI BAŞSAVCI KOYDU
Olayın sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında geniş çaplı yer alması üzerine İslahiye Cumhuriyet başsavcılığı olayla ilgili açıklama yaparak olaya son noktayı koydu.
Bir takım sosyal medya hesaplarında Ökkes Kavak’ın serbest bırakıldığına yönelik gerçeğe aykırı paylaşımlar yapılması nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.
6 şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkılan iki binanın yapım sorumlusu Ökkeş Kavak, asli kusurlu olduğu tespit edilerek 25/02/2023 tarihinde iki ayrı dosyadan ayrı ayrı Tutuklanmıştır . Ökkeş Kavak’ın serbest bırakıldığına dair bilgiler doğru değildir . Ökkeş Kavak, İslahiye Agır Ceza Mahkemesinin 2023/79 Esas sayılı dosyasında 16 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına
karar verildiği için halen Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumunda hükümözlü olarak
bulunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.14.12.2024
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)