Örnek Resim
Uncategorized

KABAKLAR KÖYÜ CEMEVİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

Muharrem Ayı dolayısıyla İslahiye Kabaklar Köyü Cemevinde bir aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlik binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Muharrem Ayı dolayısıyla Kabaklar Köyü Cemevi Derneği, İslahiye Alevi Kültür Dernekleri (AKD) ve..

KABAKLAR KÖYÜ CEMEVİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

Muharrem Ayı dolayısıyla İslahiye Kabaklar Köyü Cemevinde bir aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlik binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Muharrem Ayı dolayısıyla Kabaklar Köyü Cemevi Derneği, İslahiye Alevi Kültür Dernekleri (AKD) ve Mersin Kabaklar Köyü Derneği’nin iş birliği ile Kabaklar Köyü Cemevinde düzenlenen aşure etkinliğine yurt içi ve yurt dışından binlerce insan katıldı.

İslahiye’de düzenlenen aşure etkinliği, toplumda birlik ve bereketin simgesi olarak kutlandı. Geniş katılımla gerçekleşen etkinlikte, farklı kesimlerden insanlar bir araya gelerek aşurenin kültürel ve toplumsal önemini bir kez daha vurguladılar. Aşure, bolluk, birlik ve bereketin simgesi olarak toplumda önemli bir yere sahip.

Aşure etkinliğine, 21. Dönem DSP Ankara Milletvekili Ayşe Gürocak, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural,106. Topçu Alayı Komutanı Topçu Kurmay Kıdemli Albay Kadir Çelik, İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen,  Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Sezgin Yıldırımtürk, MHP İlçe Başkanı Muammer Çınğı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahdet Erdoğan, Emniyet Müdürü Mehmet Taşkır, CHP Şahinbey eski belediye Meclis üyesi Ugur Kalkan, Güneydoğu birlik eski personel müdürü Halil Bilgiç, İslahiye Belediyesi meclis üyesi Ali Gürocak, CHP eski ilçe başkanı Mustafa Şahin, eski ve yeni çok sayıda meclis üyesi,  gibi önemli isimlerin yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kurum müdürleri de etkinliğe katıldılar. Bu geniş katılım, aşure etkinliğinin toplumsal anlamda ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Toplumsal dayanışma ve kültürel miras

Etkinlikte, İslahiye Alevi Kültür Dernekleri temsilcileri de birer konuşma yaparak, aşurenin tarihsel ve kültürel önemine değindiler. Aşurenin, geçmişten günümüze taşınan bir kültürel miras olduğunu belirten temsilciler, bu tür etkinliklerin toplumdaki dayanışma ruhunu güçlendirdiğini ifade ettiler.

Kabaklar Köyü Cemevi  dedesi Muharrem Gürocak tarafından aşure duası okunmasının ardından aşure ikramı yapıldı.

Türk Milletinin geniş bir aile olduğunu anımsatan ,İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu,  Bizler büyük bir aileyiz. Aile en önemli özelliği şudur böyle özel günlerde güzel günlerde hep bir araya geliriz. İşte değerli başkanlarım gönderdiler hep bir araya geldik. Bundan öncede defalarca bir araya geldik. Bundan sonrada bir arada olmaya devam edeceğiz.

aşurenin sadece bir tatlı olmanın ötesinde, farklı kültürleri ve inançları bir araya getiren bir sembol olduğunu vurguladı. Soylu, “Aşure, farklı malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan bir lezzettir. Bu da toplumumuzda birliğin ve dayanışmanın önemini simgeler” dedi.

Aşure etkinliği kapsamında Halk ozanları etkinliğe katılanlara unutulmaz anlar yaşatırken, Adana cemevi Semah ekibinin semah gösterisi oldukça güzeldi. Etkinliğin finalini yapan Pazarcık’tan gelen yaşlı amca ve teyzelerden oluşan Semah ekibinin semah dönüşü ise gerçekten görülmeye değer ve unutulmayacak anlar olarak hafızalara kazıldı.

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYOSite Sol Sabit
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL