Örnek Resim
Eğitim Ekonomi Genel Güncel Siyaset SonDakika

OLMAYAN TARİHİ CAMİYE RESTARASYON İHALESİ

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde yıkılan Dervişpaşa Caminin  Projesinin hazırlanması ve restorasyonu ihalesi yapıldı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde İslahiye’de yıkılan birçok yer gibi Dervişpaşa cami’de..

OLMAYAN TARİHİ CAMİYE RESTARASYON İHALESİ

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde yıkılan Dervişpaşa Caminin  Projesinin hazırlanması ve restorasyonu ihalesi yapıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde İslahiye’de yıkılan birçok yer gibi Dervişpaşa cami’de yıkıldı. Gelin görün ki karadeniz fıkralarını aratmayacak bu skandal olaya Vakıflar Genel müdürlüğü imza attı.

İslahiye Merkezde bulunan Dervişpaşa Cami için 5-6 yıl önce Restorasyon ihalesi yapan ve Milyarlarca lira para harcayan Vakıflar Genel müdürlüğünün, yaptırmış olduğu bu restorasyon çalışması sonrasında yaşanan ilk deprem felaketinde cami yıkılarak gerçekten Tarihi cami olmak yerine Tarih oldu.

OLMAYAN CAMİ SİT ALANI SAYILIYOR

İslahiye 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketi yaşadı. Bu bölgede yeni bir imar düzenlemesi yapılması kaçınılmaz ama gelin görün ki olmayan Cami Tarihi Cami sayıldığı için bölge sit alanı ilan ediliyor ve İmar uygulamasına izin verilmiyor.

Caminin bu durumundan dolayı şehrin en işlek caddesi Ulus Caddesi Adeta kaderine terk ediliyor. Çünkü cadde ile ilgili imar düzenlemesi ve Revize alan çalışması yapılmak istendiğinde hep aynı SİT alanı engeli karşılarına çıkıyor.

SİT ALANI DERHAL KALDIRILMALI

İslahiye’nin yaşadığı deprem felaketi sonrasında yeniden imar ve inşa edilmesi noktasında Dervişpaşa cami ile ilgili ortaya konulan Sit alanı uygulaması derhal ortadan kaldırılmalıdır. Çünkü ortada Böyle bir cami yok.

Belediye ve Çevre şehircilik müdürlükleri ise bölgenin Ulus Caddesi ile Sıemens kavşağı arasında kalan noktanın tamamı için rezerv alan ilan edip buraları tek hamur yapıp yeni bir imar düzenlemesi ile İslahiye’ye yakışır bir çarşı düzenlemesi yapılmalıdır.

RESTARASYONA 5 CAMİ PARASI HARCANMIŞTI

Bundan birkaç yıl önce yanılmıyorsam Dervişpaşa Caminin restorasyonu için Milyonlarca lira para harcanmıştı. Harcanan o parayla neredeyse o günün koşullarında 5 cami yapılırdı.

BAKAN ŞİMŞEK EL ATMALI

Şimdi ülkede ciddi bir ekonomik kriz var. Bu ortamda olmayan tarihi cami ile ilgili yapılan projelendirme ve yapım ihalesi derhal iptal edilmeli milyonlarca lira çöpe atılmamalıdır.

SAVURGANLIĞA SON

Bunun yerine burası rezerv alana dahil edilerek alt kısmı ticari dükkanlar üst kısmı ise cami olarak Toki tarafından inşa edilmelidir.

Yapılan dükkanlar ister Vakıflar bölge müdürlüğüne isterse de Diyanet vakfına verilsin buradan alınan kira gelirleri de kurumsal ihtiyaçlar için kullanılsın.

BU RESME İYİ BAKIN CAMİ VAR MI?

Ben İslahiye’yi yönetenlere ve bu olmayan Caminin Restorasyonuna karar veren yetkililere sesleniyorum. Bu resme iyi bakın Burada siz bir cami görüyor musunuz?

Deprem sonrasında Caminin bazı duvarları yıkık halde duruyordu. Eğer burası tarihi cami ise Kalan duvarları kim neden yıktı? Yıkan kişi veya kişilerle ilgili bir işlem başlatıldı mı?

Restorasyon işini alan firma bu yıkım işinin neresinde? Yada daha önce bölgede enkaz kaldırma ihalesi alan firma bu işin neresinde? Bunlarla ilgili yapılan işlem yada başlatılan bir adli süreç var mı?

Yetkililerden açıklama bekliyorum.

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYOSite Sol Sabit
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL