Örnek Resim

KEY HOLDİNG’TEN FABRİKA KAPATMA RESTİ

İslahiye Organize sanayi bölgesinde kurulan ilk iplik fabrikası olan ve sahibinin vefatı sonrasında Key holding bünyesine geçen Fabrika işçileri işten çıkarıldı. İslahiye Organize sanayi bölgesinde kurulan ilk iplik fabrikası olan..

KEY HOLDİNG’TEN FABRİKA KAPATMA RESTİ

İslahiye Organize sanayi bölgesinde kurulan ilk iplik fabrikası olan ve sahibinin vefatı sonrasında Key holding bünyesine geçen Fabrika işçileri işten çıkarıldı.

İslahiye Organize sanayi bölgesinde kurulan ilk iplik fabrikası olan ve sahibinin vefatı sonrasında Key holding bünyesine geçen Fabrika işçileri işten çıkarıldı.

İslahiye Organize sanayi Bölgesindeki İlk özel çaplı büyük yatırım olan İplik Fabrikası sahibinin Pandemi’de vefat etmesi sonrasında Key holding bünyesine dahil edilmişti.  2024 yılı ocak ayında Hükümet tarafından açıklanan asgari ücret sonrasında Fabrikanın verdiği ücretin düşük olduğunu ve daha yüksek ücret talepleri karşılık bulmadığı için Fabrika’ya sendika çağırarak sendikaya giren işçiler ile Key holding adına İslahiye’de bulunan yöneticiler ile anlaşma sağlanamadı.

Olayların daha da büyümesi sonrasında Key Holding yönetimi ise İslahiye’de bulunan fabrikayı Kütühya’ya taşıyacaklarını ifade ederek işçilere rest çekti ve Çalışan personellerin işine son  verdi.

İŞÇİLER PERİŞAN

Key holding bünyesindeki Fabrikada çalışan ve biranda kendilerinin kapının önünde bulunan işçiler şimdilerde ise perişan haldeler.

GREVE KATILMAYAN İŞÇİLER DE ÇIKARILDI

Fabrika’da yaşanan anlaşmazlık sonrasında bazı işçiler grev başlatmış, bunun sonunda da Key holding adına hareket eden İslahiye’deki yetkililer Fabrikayı kapatma gerekçesi ile işçilerin tek taraflı olarak iş akitlerini fesih ederek işten çıkarmışlardı. Greve katılan işçilerin yanında Greve katılmayan işçilerde işten çıkarıldı.

Greve katılmayan ve işten çıkarılan çok sayıda işçi, çalıştıkları için borçlandıklarını biranda kapının önüne konulmalarından dolayı şimdi oldukça zor duruma düştüklerini ifade ederek kendilerine haksızlık yapıldığını söylüyorlar.

BELEDİYE BAŞKANI, KAYMAKAM, OSB MÜDÜRÜ DEVREYE GİRDİ

Key Holding’e bağlı fabrikada yaşanan olaylar sonrasında orta yolun bulunması için İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu ve OSB Müdürü Mesut Kamacı devreye girerek sorunun çözümlenmesi için taraflar ile görüştüler. Yapılan görüşmelerde fabrika temsilcileri geri adım atmayarak fabrikayı kapatma konusundaki restlerini devam ettirirken, Çıkarılan işçilere tazminat ödemeye başlayacaklarını ifade ettiler.

SIKINTI KEY HOLDİNG’TE DEĞİL, İSLAHİYE’DEKİ YÖNETİCİLERDE Mİ?

İşçi grevi ile gündeme gelen Key holding üst yönetimi işçilerin bugüne kadar talep ettikleri ücretler ile ilgili itirazlarının olmadığını, tüm isteklerinin karşılandığını ancak sendikanın araya girmesi sonrasında iplerin gerildiğini ve ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlık dolayısıyla Fabrikanın holding bünyesinden ayrılmasının söz konusu olduğunu söyledikleri  bana gelen duyumlar arasında.

Peki bu kadar anlayışlı bir holding’in üst yönetimi neden bu soruna bu kadar sert bir yaklaşım sergiliyor. Benim İlçede yaptığım araştırma ve çalışmalarda gördüğüm kadarı ile Holding adına İslahiye’deki fabrikanın yönetimini üstlenen ekibin İletişim’den uzak tek taraflı bir anlayış sergilemeleri ve diktatör yönetim anlayışları.

Şimdi burada bir çağrı yapıyorum. İslahiye’de yapılmış olan bu yatırım’ı kapatmak, yada iddia edildiği gibi kütahya’ya taşımak oldukça ağır bir karar olur. En kısa yol ve iki taraf açısından da en doğru karar Holding adına İslahiye’de görev yapan Ekibin değiştirilmesi. Hadi grev yapan veya grev’e öncülük eden 3-5 kişiye fabrikada disiplin sağlanması adına ceza verirseniz belki anlaşılır ama bir fabrikada çalışan tüm işçileri ve beraberinde İlçe genelini cezalandırmaya yönelik girişiminiz anlaşılmaz, ANLAŞILAMAZ. Yarın hangi şehre, hangi ilçeye gidip yatırım yaparsanız yapın Yönetici Zihniyeti değişmediği sürece Aynı EYLEMLER İLE KARŞI KARŞIYA KALACAKSINIZ.

Gittiğiniz Her yerde, İşçilerin Her hakkını arama girişiminde Siz Fabrikayı Kapatmakla işçileri tehdit edip, işten mi çıkaracaksınız? Yada Başka yere gittiğinizde Çalışanlarınıza Sendikaya üye olmama şartı mı koyacaksınız? Eğer öyle düşünürseniz SENDİKAYA ÜYE OLMA işçilerin yasal hakkı. Bu durumda siz yasaları çiğnemiş olmayacakmısınız?

Bir ilçeyi karşınıza almak, Yüzlerce İşçinin bedduasını almak yerine 2 Yöneticiyi görevden almak daha akıllı bir karar olur diye düşünüyorum. Sorunların çözüldüğü, çarkların döndüğü bir sistem diliyorum.

 

 

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYOSite Sol Sabit
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL