Örnek Resim

UNDP’DEN 400 ESNAFA 21.270 BİN TL HİBE

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İslahiye Ticaret Odası İşbirliği ile İslahiye ve Nurdağı’ndaki 400 Esnafa 21.270 bin TL’lik hibe verilmesi lansmanı yapıldı. İsveç Hükümeti’nin sağladığı finansman desteğiyle, Birleşmiş Milletler..

UNDP’DEN 400 ESNAFA 21.270 BİN TL HİBE

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İslahiye Ticaret Odası İşbirliği ile İslahiye ve Nurdağı’ndaki 400 Esnafa 21.270 bin TL’lik hibe verilmesi lansmanı yapıldı.

İsveç Hükümeti’nin sağladığı finansman desteğiyle, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından depremden etkilenen 11 ildeki küçük işletmelerin desteklenmesine yönelik bölgesel hibe programına başvuru yapanların mülakatlarının tamamlanmasının ardından  hibelerin dağıtılması için imza töreni düzenlendi.

UNDP, programın uygulanmasında depremden etkilenen 11 ildeki İslahiye Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adıyaman TSO, Antakya TSO, Diyarbakır TSO, Elazığ TSO, Kahramanmaraş TSO, Kilis TSO, Malatya TSO, Osmaniye TSO ve Şanlıurfa TSO ile iş birliği yapıyor.

Hibe programıyla; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden zarar görmüş ve en fazla 10 çalışanı olan girişimci ve küçük işletme sahiplerinin yeniden faaliyet göstermelerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Hibe miktarı minimum 35.000 TL ile maksimum 300.000 TL arasında olacak. 4

Hibe Programına İslahiye ve Nurdağı bölgesinden başvuru yapan firmaların yapılan incelemeler sonrasında Başvurusu kabul edilen işletme yöneticilerine yönelik olarak mülakatlar 23 Ekim 2023 tarihinde İslahiye Ticaret odasında yapılmıştı. Mülakatlar sonrasında ise yapılacak hibe rakamlarının belirlenmesinin ardından hibe sözleşmeleri imzalandı.

HİBE SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

İslahiye Ticaret odası Öncülüğünde İslahiye ve Nurdağı’ndaki Esnaflar ile UNDP arasında hibe sözleşmesi imza töreni yapıldı.

İslahiye Ticaret odasında yapılan İmza Törenine İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen, UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa VİNTON, UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan, Proje Koordinatörü Arzu KARAARSLAN AZİZOĞLU, Proje sorumlusu Asu Güner, İslahiye Ticaret Odası Meclis üyeleri İbrahim Halil Doğan, Cahit Özpolat, Özer Kurt ve hibe programından yararlanan esnafları temsilen vatandaşlar katıldılar.

LOUİSA VİNTON’A FAHRİ HEMŞEHRİLİK

İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen Hibe programı lansmanı için İslahiye’ye gelen UNDP  Türkiye Mulkim temsilcisi Louisa Vinton’a fahri hemşehrimiz olarak sizlere teşekkür ediyoruz dedi.

6 şubat 2023 tarihinde yaşanan Deprem Felaketi sonrasında İslahiye ve Nurdağı İlçelerimiz depremlerden çok ciddi manada etkilenmiş olup, bu yaraların sarılması için Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve Sivil toplum kuruluşlarımız ile el ele vererek koordineli bir şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Sivil Toplum kuruluşları ile el ele vererek yapmış olduğumuz çalışmalardan birisi de İsveç hükümetinin sunduğu finansman ile UNDP işbirliği ile İslahiye ve Nurdağı bölgesindeki depremden etkilenen işletmelerimize hibe imkanı sunulması işbirliği anlaşmasıydı. Bugün burada bunun dağıtım imzası için toplandık.  Ben bölgemize desteklerinden dolayı UNDP  Türkiye Mulkim temsilcisi Louisa Vinton’a İlçelerimiz, Odamız, Esnaflarımız ve Şahsım adına teşekkür ediyorum. Bu iş birliğini daha da geliştirerek el ele vererek bu projeden 1. Etapta yararlanamayan esnaflarımızın da ikinci etapta yararlanmalarını ümit ediyorum.

KARAGÜN DOSTUMUZ

İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen UNDP  Türkiye Mulkim temsilcisi Louisa Vinton’un İslahiye ve Nurdağı bölgesinin karagün dostu olduğunu ifade ederek desteklerinden dolayı fahri hemşehrimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da el birliği ile çalışmaya ve depremin yaralarını sarmaya devam edeceğiz.

YANAN BİR IŞIK EN İYİ PSİKOLOJİK TERAPİDİR

İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, Öncelikle Hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada önemli bir olaya şahitlik ediyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketi sonrasında yeniden ayağa kalkmaya Hazırlanan güzel ilçemiz İslahiye, Esnafları ve bunlara yardım eli uzatan İsveç Hükümeti, UNDP, İslahiye Ticaret odası işbirliğinde hibe dağıtımını yapmış olacağız. Ben bu süreçte emeği geçen başta İslahiye Ticaret odası başkanımız Selahattin Türkmen’e ve UNDP  Türkiye Mulkim temsilcisi Louisa Vinton’a ve diğer yetkililere şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum.

Asrın felaketi sonrasında İnsanlarımızı 18 saat psikolojik destek seansına tabi tutmaktansa Çarşıda yanan bir işyeri ışığının çok daha etkili ve güçlü bir seans olduğuna inanıyorum. Onun için esnaflarımızın işyerlerini açmalarını, ışıklarının yanmasını oldukça önemsiyorum. Bundan sonraki süreçte de Dünya Bankası, Avrupa Birliği, UNDP başta olmak üzere diğer STk’larlada işbirliği içinde hayırlı hizmetlere imza atmayı ümit ediyorum dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

UNDP  Türkiye Mulkim temsilcisi Louisa Vinton Birleşmiş milletler Kalkınma Programı olarak her zaman yanınızdayız. Bundan sonrada gerek BM olarak gerekse de ben Şahsi ekibimle yanınızda olmaya devam edeceğim.

Bizim için normalleşme demek deprem öncesine geri dönmek demek. Onun için İslahiye ve Nurdağı Bölgesinde 400 ayrı işyerine bugün destek veriyoruz. Depremden etkilenen 11 ilde  toplamda 4622 işletmeye 10 Milyon dolar destek vermiş olacağız.

Destek miktarının yeterli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Ama azda olsa başlangıç olsun, çorbada tuzumuz olsun dedik. Küçük işletmelerin desteklenmesi noktasında İşbirliğimiz ilerleyen süreçte de devam edecektir. Çünkü küçük işletmeler ekonominin kalbidir.

UNDP  Türkiye Mulkim temsilcisi Louisa Vinton “Sayın Kaymakamımıza ve Oda Başkanımıza sıcak ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Başkanın İslahiye ve Nurdağı’nın Fahri hemşerisi olarak beni kabul etmeleri gerçekten çok anlamlı bende sizlerin Fahri hemşerisi olmaktan gurur duyuyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından İslahiye ve Nurdağı’ndaki 400 esnafa hibe verilmesi için karşılıklı olarak sözleşmeler imzalandı.

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYOSite Sol Sabit
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL