Örnek Resim
Ekonomi Genel Güncel Siyaset SonDakika

45 GÜNDE 14 KÖY EVİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gaziantep Nurdağı’nda Belpınar ile Mesthüyük Köyleri ve Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Deprem bölgesinde, 507 bini konut..

45 GÜNDE 14 KÖY EVİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Gaziantep Nurdağı’nda Belpınar ile Mesthüyük Köyleri ve Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı.

Deprem bölgesinde, 507 bini konut ve 143 bini köy evi olmak üzere 650 bin yeni konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belpınar köyünde 45 günde yapılan, cami, köy konağı ve kompost alanın açılışını yaptı, ahırları da bulunan 14 köy evinin anahtarlarını sahiplerine teslim etti.

Törende yaptığı konuşmada bu yıl Ramazan ayının ve Ramazan Bayramı’nın, 6 Şubat depremlerinin yüreklerde açtığı yaraların ve evlerde sebep olduğu yıkımların gölgesi altında geçirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremlerde hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Bin yıllık vatanımız Anadolu’nun nice güzellikleriyle beraber afetleri de bizimle yaşıyor, yaşayacak. Ülkenin yöneticileri ve vatandaşları olan bize düşen görev, binalarımızı sağlam yaparak, derelerimizin önünü kesmeyerek, tabiatla barışık yaşayarak afetlere karşı hazırlıklı olmaktır. Gerisi Rabbimizin takdiridir” dedi.

YEPYENİ HAYAT ALANLARI İNŞA EDİYORUZ
Son deprem felaketinin ardından hemen kolları sıvadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanımızı güvenli binalara kavuşturmak için depremin 15’inci gününden itibaren temelleri atıp inşaatlara başladık. Yaptığımız tespitler doğrultusunda deprem bölgesinde, 507 bini konut ve 143 bini köy evi olmak üzere 650 bin yeni yuva yapıyoruz. Bunlardan 319 binini bir yıl içinde teslim ederek şehirlerimizi ayağa kaldırmayı planlıyoruz” diye ekledi.

Deprem bölgesine yaptıkları son ziyaretlerin tamamında, her şehirde yeni konutların ve köy evlerinin temel atma törenlerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu ana kadar 105 binin üzerinde konutun yapım sürecini başlattık. Bunların yarıya yakınının temelini de attık. Sadece konut yapmıyoruz. Okuluyla, sağlık merkeziyle, çarşısıyla, pazarıyla, yeşil alanıyla, parkıyla yepyeni hayat alanları inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sadece depremde yıkılan yerlerin değil, bölgedeki şehirlerin tamamının altyapısını da yenilediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Küçük sanayi siteleri kurarak konutla birlikte istihdamı da gözetiyoruz. Cumhuriyet tarihinin bu en büyük konut ve şehircilik seferberliğini, Allah’ın izniyle, alnımızın akıyla tamamlayacağız. ÇİFTÇİLERE 10 YENİ MÜJDE

“Ülkemizin tüm yerleşim yerlerini afetlere dirençli hâle getirene kadar kimsenin bizi engellemesine izin vermeden çalışmayı sürdüreceğiz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün depremin 75’inci günü olduğunu, depremden etkilenen 11 ili Cumhur İttifakı olarak defaatle dolaştıklarını söyledi.

İnşasını 45 günde tamamladıkları 10 köy evinin anahtarlarını, temeli atıldıktan sonra 60’ıncı gününde teslim ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mimarisi, inşası ve diğer tüm özellikleriyle gerçekten çok güzel eserler olan bu köy evlerimizin hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bugün aynı zamanda çiftçilere 10 yeni müjde vereceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Bugün burada hepsi de özgün mimari eseri olan ahırı, köy konağı, akıllı tahtası, camisi, peyzajıyla akıllı köy evleri örneklerini milletimizin takdirine sunuyoruz. Bu projeyle gelişmiş altyapısı, internet destekli teknolojisi, yenilenebilir enerjisi, sıfır atık uygulaması, sürü yönetim sistemi, entegre meteoroloji yazılımı ve daha pek çok özellikleriyle yeni bir model ortaya koyuyoruz. İkinci olarak afet alanlarındaki köy evlerimizde hayatını sürdürecek çiftçilerimize Ziraat Bankamız vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verecek, hayvan ve yem alımlarını destekleyeceğiz. Böylece ahırlar dolacak, üretim artacak, çiftçilerimizin kazançları yükselecek. Üçüncü olarak afet alanları dışındaki bölgelerde buralarda yaşayan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan bu kırsal dönüşümden yararlanmak isteyenlere de el uzatıyoruz. Bu kardeşlerimize İlk Evim Kampanyası şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkânı getiriyoruz. Dördüncü olarak hâlâ köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan mevcut evini yıkıp bu modele uygun sağlam, güvenli, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenlere de uygun şartlı finansman sağlayacağız.”

“ TÜRKİYE YÜZYILI’NI ÜRETİMİN YÜZYILI YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, et ve süt fiyatlarındaki artışa yönelik değerlendirmelerde bulundu, “Ülkemizdeki et ve süt fiyatlarının izahı olmayan seviyelere çıkmasına yol açan sıkıntıya çözüm getirecek bir adım atıyoruz. Kırsal dönüşüm kapsamında 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine teşvik vereceğiz” dedi.

 

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYOSite Sol Sabit
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL