Örnek Resim

İSLAHİYE MESLEK YÜKSEKOKULU KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Kadınlar günü GAÜN İslahiye MYO tarafından düzenlenen törenle kutlandı. İslahiye MYO Konferans salonunda düzenlenen kutlamaya Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÇOKAY ÇOPUROĞLU, Yüksekokul öğretim elemanları ve..

İSLAHİYE MESLEK YÜKSEKOKULU KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

8 Mart Dünya Kadınlar günü GAÜN İslahiye MYO tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

İslahiye MYO Konferans salonunda düzenlenen kutlamaya Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÇOKAY ÇOPUROĞLU, Yüksekokul öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen panelde Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Filiz ÇOKAY ÇOPUROĞLU, Prof. Dr. Mehmet Ali BAL, Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Yağmur Nil DOĞAN konuşma yaptılar.

Çopuroğlu; “Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet, ister kamusal alanda ister özel yaşamda meydana gelsin, kadının fiziksel, ruhsal, sosyal ve ekonomik açıdan zarar görmesine, acı çekmesine, onurunun zedelenmesine, kadının özgüvenini yitirmesine yol açan bir eylemdir. Kadınlar en korunduğu yer olan “aile” içinde sevgi, saygı beklediği insan(lar) tarafından daha yaygın bir şekilde şiddete uğramaktadır” dedi. Cam Tavan ve Cam Asansör sendromlarından bahsederek, toplumsal cinsiyet ayrımının nasıl giderilebileceği hakkında bilgi veren Çopuroğlu, mutlu kadınların mutlu aileleri, mutlu ailelerin ise mutlu toplumları oluşturacağını belirterek konuşmalarını sonlandırdı.

Akabinde Dr.Öğr.Üyesi Zeliha YILDIRIM Kadınlar gününün tarihçesini anlattı. Yıldırım; “Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1800’lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi. “İnsana en yakın olan anneler” sadece anneler gününde hatırlanmasın, karşılıklı sevgi ve anlayış sadece sevgililer gününde, kadına olan saygı ve sevgi sadece Dünya Kadınlar Gününde hatırlanmasın. dedi

Dr.Öğr.Üyesi Yağmur Nil DOĞAN Atatürk ve Türk Kadını konusunda bilgi verdi. Doğan; “Atatürk, Türk kadınlarının hiçbir alanda erkeklerden ve Avrupalı kadınlardan geri kalmayacakları yolundaki inancını da şu sözleriyle belirtmiştir: “Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip, donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.” Dedi.

Panelin son konuşmasını yapan Prof.Dr.M.Ali BAL Kadının ailesine ve eşine karşı sorumluluklarını anlattı. BAL yaptığı konuşmada, kadının kocasına karşı vazifelerinden en birincisi sadakat olduğunu belirtti. Peygamberimiz (S.A.V.) şöyle buyuruyor: “Kadınların en hayırlısı, baktığında seni mutlu eden, sadakatli olan ve olmadığınız zaman namusunuzu ve malınızı gözetendir.” hadisini örnek göstererek kadının toplumdaki yerine ve hayatımızdaki önemine vurgu yaptı.

Kutlamalarda Yüksekokul öğrencilerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük emeği olan ve çeşitli alanlarda Türk kadınını temsil eden kadınların canlandırarak yaptıkları mücadeleleri anlattılar. Nene Hatun (Aliye OKAN), Şerife Bacı (Cemile Kaplaner), Kara Fatma (Mehtap Karabulut), Sabiha Gökçen (Kardelen Tokuş), Afife Jale (Hatice Kübra Cengiz), Halide Edip Adıvar (Rabia Merve Yürek), Halime Çavuş (Emine Yılmaz), Nezahat Onbaşı (Kadriye Erat) ve Selma Rıza(Senem Yılmaz)’ın hayatları canlandırıldı. Panel sonunda panelistlere ve öğrencilere katkılarından dolayı Yüksekokul Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Filiz ÇOKAY ÇOPUROĞLU teşekkür belgesi taktim etti.

 

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYOSite Sol Sabit
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL