İslahiye Hacı ali Öztürk mahallesindeki Pazar yeri şehrin geleceği için belediye başkanı Kemal Vural’ın fedakarlığı sonrasında rezerv alana dahil edilerek, Ulus Caddesinden sıemens kavşağına kadar olan alanda modern bir yapılanma..
İslahiye Hacı ali Öztürk mahallesindeki Pazar yeri şehrin geleceği için belediye başkanı Kemal Vural’ın fedakarlığı sonrasında rezerv alana dahil edilerek, Ulus Caddesinden sıemens kavşağına kadar olan alanda modern bir yapılanma olacak.
Projeye Pazar yerinin dahil edilmesi ile birlikte kuş uçmaz kervan geçmez sokaklar genişleyecek ve bu alanda yapılacak işyerleri ve evler şehre ayrı bir güzellik katmakla birlikte şehirde şuan en ciddi sorun halinde olan işyeri sorunu çözüme kavuşacak. Bence oldukça güzel ve anlamlı bir çalışma şehir adına.
Şehir adına bu kadar güzel ve anlamlı olan çalışma ise bazı yerli pazarcılar için maalesef kötü bir durum. Çünkü onlar yıllardır tezgah açtıkları çarşı ortasında değil de daha önce hayvan pazarı olarak ayrılan Atatürk Mahallesindeki Tokilerin orada tezgah açacaklar.
Bu duruma sinirlenen bazı pazarcılar pazarda tezgah açmayarak islahiye belediyesini protesto edeceklerini söylüyorlar.
İslahiye Belediyesi yetkilileri bu hafta pazarda tezgah açmayan pazarcılara bundan sonra pazarda tezgah açma hakkı vermemelidir. Ne oldu kardeşim yıllardır çarşı merkezinde tezgah açarken sorun yokta bugün neden sorun çıkarıyorsunuz? Yıllardır bu belediye yönetimi sizin için yabancı pazarcıları çok sınırlı bir hale getirmedi mi? Ondan dolayı siz istediğiniz fiyatlarla ( market fiyatları ile) satış yapmadınız mı? Siz tezgah açmazsanız vatandaş acından mı ölecek zannediyorsunuz?
BELEDİYE İKİ ŞEY YAPMALI?
Pazarcıların Protesto hazırlığı karşısında birinci olarak bundan sonra tezgah açmayan pazarcıya yeni pazarda yer vermemeli. Bir diğeri de gerekirse kendisi getirip tezgah açmalı.
Hatırlarsanız İslahiye Belediyesi pandemi döneminde başta patetes ve soğan olmak üzere bazı ürünlerden getirip halka ucuz fiyatlarla satmış, bu durum karşısında çok yüksek fiyatlarla satmak isteyen pazarcıların malları elinde kalmış ve sonrasında ise o mallar uygun fiyatlarla belediye tarafından alınmıştı.
İslahiye Belediyesinin Araç filosu da, personeli de var. Bölgedeki hallerden ve çiftçilerden uygun fiyatla ürün temin edip pazarda vatandaşın hizmetine sunmak o kadar zor değil.
6 Şubat depremleri sonrasında İslahiye’nin coğrafi konumu yeniden şekillenmiş ve birbirinden bağımsız bölgeler haline gelmiştir. Bu durumdan dolayı da artık Semt pazarları kaçınılmaz hale gelmiştir.
Nacizane tavsiyem 1- Atatürk Mahallesi Otogar altı tokiler bölgesinde bir Pazar, Fevziçakmak mahallesi Şerif Dalğıç taziye evi civarında bir Pazar, Serinevler toki bölgesinde bir Pazar olmak üzere üç ayrı Pazar kurulmalı ve buna göre altyapı çalışması yapılmalıdır. Gerekirse bu pazarlarda bir günlük değil devamlı açık olacak şekilde de planlanabilir.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)