Gazeteci, yazar, şair ve eski DSP Genel Sekreteri, 21. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Hemşerimiz Süleyman Yağız, Aktif siyaseti bıraktıktan sonra şiir çalışmalarına ağırlık verdi. Gazeteci, yazar, şair ve eski..
Gazeteci, yazar, şair ve eski DSP Genel Sekreteri, 21. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Hemşerimiz Süleyman Yağız, Aktif siyaseti bıraktıktan sonra şiir çalışmalarına ağırlık verdi.
Gazeteci, yazar, şair ve eski DSP Genel Sekreteri, 21. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Hemşerimiz Süleyman Yağız, Aktif siyaseti bıraktıktan sonra şiir çalışmalarına ağırlık verdi.
Süleyman Yağız’ın Aktif siyaseti bırakıp sanat’a ağırlık vermesi sonrasında yazdığı şiirlerden 22 tanesi çeşitli kişiler tarafından bestelendi.
Gazeteci, yazar, şair ve eski DSP Genel Sekreteri, 21. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, aktif siyaseti bıraktıktan sonra şiir çalışmalarına ağırlık verdi.
Halk şiiri tarzında yazdıklarında Adsız Ozan Avşaroğlu mahlasını kullanan Yağız’ın 22 şiiri bestelendi.
Eski Başbakan Bülent Ecevit’in son Genel Sekreteri olan Süleyman Yağız, aktif siyasetin yanı sıra, aktif gazeteciliği de bıraktığını söyledi. Bir süre önce Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nü alan Yağız, yazarlık ve şairlik yanını ise kendi internet sitesi ile çeşitli haber sitelerinde sürdürdüğünü anlattı. Süleyman Yağız, şöyle devam etti:
“Aktif gazetecilik de aktif siyaset de özellikle şairlik yanımı olumsuz yönde çok etkiledi. İkisini de bırakınca son dört yılda çok bereketli oldum. 50 yılda yazamadıklarımı bu süre içinde yazdım. O kadar çok yazdım ki, sayısını bile hatırlamıyorum. Hem serbest, hem halk şiiri tarzında yazıyorum.”
14 KİTABI YAYIMLANDI
50 yılı aşkın bir süredir yazan ve bu süre içinde 14 kitabı yayımlanan Yağız, “İlk kitabım şiir kitabıydı. Fakat çok eksik buluyordum. İlk fırsatta yeni bir şiir kitabı çıkarmak istiyordum. 2021’de ‘Aşk Menem Âşık Menem’ adıyla ikinci şiir kitabımı yayınladım. Şimdi üçüncüsünü hazırlıyorum.
Yazmanın yanı sıra, son dört yılda 22 şiirim de halk ozanları tarafından türkü formunda bestelendi. Bestelenenler arasında Sabahattin Ali ve Ali İsmail Korkmaz’la ilgili şiirlerim de var.
EN ÇOK ÂŞIK NİVANÎ BESTELEDİ
Besteleyen halk ozanlarının adları şöyle: Aydemir Duran, Âşık Nivanî ve Bülent Şahin. En çok beste yapan 17 türkü ile Âşık Nivanî oldu. Sadece ses kaydı olan türkülerin videolarını ise Metin Güçlü hazırladı.
Milletvekilliğim döneminde Demokratik Sol’um Benim adlı bir şiirim, sanatçı Aysel Sağlam tarafından parti marşı olarak bestelenmişti.”
Çok sayıda şiirinin de Metin Güçlü, Çiğdem Korkmaz ve İhsan Özcan tarafından yorumlandığını belirten Süleyman Yağız, “Bazı şiirlerimi ben seslendirdim. Türkülerin yanı sıra bunlar da YouTube kanalımda, şiirlerle birlikte yer alıyor” dedi.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)