Örnek Resim
Genel Güncel Siyaset SonDakika Yaşam

2149 HAK SAHİBİ EVLERİNE KAVUŞTU

İslahiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Telekonferans yönetimiyle katıldığı kura çekiminde 2149 hak sahibi evlerine kavuştu. İslahiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Telekonferans yönetimiyle katıldığı kura çekiminde 2149 hak sahibi evlerine kavuştu. 6 Şubat 2023 tarihinde..

2149 HAK SAHİBİ EVLERİNE KAVUŞTU

İslahiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Telekonferans yönetimiyle katıldığı kura çekiminde 2149 hak sahibi evlerine kavuştu.

İslahiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Telekonferans yönetimiyle katıldığı kura çekiminde 2149 hak sahibi evlerine kavuştu.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında İslahiye’de merkez ve kırsal mahallelerde çok sayıda vatandaşın evi yıkılmış, sonrasında ise Çadır ve Konteyner kentlerde yaşam süreci başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Depremzede vatandaşlar için konut yapılması talimatı ile yapılan konutlar 04 Şubat 2024 tarihinde İslahiye’de düzenlenen kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edildi.

İçişleri  Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakan yardımcıları, Afad Başkanı Okay MEMİŞ, Kızılay başkanı Prof. Dr.  Fatma Meriç Yılmaz, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Kaymakamı İsmail Alsancak, Kurum amirlerinin katılımı ile yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Kura çekimlerine Gaziantep Şehir hastanesi açılış töreninden telekonferans yönetimiyle katıldı.

Yapılan Kura çekimi sonrasında Merkez Mahallelerde yaşayan 1913, Yeşilyurt Mahallesinde 145, Kırsal mahallelerde 91 olmak üzere toplamda  2149 Hak sahibi belirlendi.

İSLAHİYE’DE DEPREMZEDELERİN KURA HEYECANI

İslahiye’de depremzedeler, 4 Şubat Pazar günü yağmur altında kura çekimini takip ederek kendilerine hangi evin çıkacağını büyük bir merakla beklediler.

İslahiye’de Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Canlı olarak katılması beklenen törene Cumhurbaşkanı hava muhalefeti dolayısıyla canlı yayın aracılığıyla katıldı.

Depremzedeler kura çekim alanına kurulan dev ekrandan takip etti. Heyecanlı oldukları gözlemlenen depremzedeler yağışa rağmen alanı terketmedi ve isimlerinin geçmesini bekledi.

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYOSite Sol Sabit
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL